Om

Jag heter Margareta Kauppi och bor på Utsikten i ett litet hus med hundar, katter, höns och kaniner. Jag är utbildad lärare (Barnavårdslärare Umeå Universitet), kostrådgivare (mf kostrådgivare) och hundinstruktör (Klickerinstruktör Canis).
Jag har drivit företaget Arctos Turist- och utbildningsservice (Arctos Hundskola) sedan 2000 och utbildat många, många hundägare med sina hundar. Numera är aktiviteten mindre, men hundar och hundträning är fortfarande ett av mina största intressen och jag brinner för att visa på ett hundägarskap som präglas av omtanke, vänlighet och aktivitet.
Det är nämligen det en hund behöver.

När verksamheten i hundskolan minskade, utbildade jag mig till Kostrådgivare med fokus på helhetshälsa. Vårt mående styrs nämligen av många fler faktorer än vad vi äter, som hur aktiva vi är och hur vårt sociala liv ser ut.

På gården finns förutom hundarna; katter, höns och kaniner.

Två av mina Åsbohönor. Hönsen går helt fritt på gården under sommartid.

Isa och Sigge; två omplaceringskatter som nu myser tillsammans hos mig.

Gotlandskaninen Liisa mumsar på havren. Hon har en kompis Kaisa i samma hägn. Kaninerna går utomhus hela året i ett hägn; precis som kaniner skall hållas.
Liisa är även klickertränad en del.

Under vintertid matar jag rådjuren och den största belöningen var det året då en get kom in på gården med sitt lilla kid!
Kanske hon ville tacka för att jag hjälpt henne och de andra djuren?

Som gammal Fältbiolog, har jag ett stort fågelintresse och matar dem på gården.
Här syns tre nära släktingar: Talltita, Talgoxe och Lappmes.

Fåglarnas fantastiskt vackra fjäderdräkt, imponerar alltid lika mycket på mig. Som här Sidensvansen.

Förutom djur och natur, är broderi ett av mina intressen. Oftast då Stjärnkuddar som den här.