Strukturerad vardag


Min vita amaryllis är på väg att blomma ut, mina julgäster; Hanna och sedan Khairuddin, har åkt hem – så nu är det vardag på Utsikten. De goda minnena från julens gäster, har vi dock med oss.


När man inte jobbar heltid nå mer, är det väldigt frestande att bara ”ta det lugnt” och låta dagen komma som den vill. Jag tror inte på det upplägget, utan mer på att vi människor behöver struktur för att må bra. När man jobbar, strukturerar ju själva jobbet upp vardagen, men har du inte det måste man själv göra jobbet.
Och jag tror på skrivandet i stället för att bara tänka ut sin planering. När man skriver aktiveras både motorik och synsinnet, vilket gör inlärningen mer effektiv.
Man kan planera sin vardag digitalt i telefonen, men jag använder nu Bullet Journal för där kan även kreativiteten få plats. Så här ser min struktur ut för den här måndagen. Även menyn planerar jag in, då jag inte är så mycket för att laga mat. Är det inte inplanerat, blir det lätt ”te och mackor” i stället.


Hundarnas morgonpromenad är inte inskriven i BuJon, för den är lika självklar som att stiga upp på morgonen och jag är så tacksam att jag har Love och Sampo som draghjälp att ta sig ut. När solen skiner är det väldigt trevligt med promenad, men en sådan här mulen dag; behövs det två aktiva hundar för utomhusaktivitet.
Nu får de stanna hemma; med diverse föremål de plockat fram, medan jag åker iväg till Rymdcampus och sedan gymmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *