Innedag


Idag är det innejobb, men dagen började förstås som vanligt: promenad med hundarna. Stormen Jan har besökt oss och drivit igen stigen vi brukar ta, så det var ganska tungt för både mig och hundarna. Sampo och Love har nog lättare att ta sig fram än jag, trots att jag är normalviktig och alltså inte bär på extra kilon.
Träffade en man i veckan som beskrev så bra hur övervikt påverkar varje steg man tar; mest i trappor men även när man går på helt släta golv. Helt otroligt då att man inte tar tag i sin övervikt och då vet ändå jag att det är svårt, men det betyder inte att det är omöjligt.
På väg hem stannade jag och pratade med en av mina grannar, vars barn är rädd för hundar. Mina hundar var på väg mot dem, men stannade så jag kunde koppla fast dem. Ett sådant möte är inte helt lätt för oss hundägare: den hundrädda blir lätt arg (trots att den här grannen inte var det) för att han just är rädd och hundägaren känner sig både skyldig (för att hunden är okopplad) och irriterad (för att hunden ju inte gjorde något)!. Det här mötet slutade dock bra, för grannen förklarade varför barnet var rädd och talade om för barnet att ”dom här hundarna är snälla”. Jag erbjöd barnet att få hälsa på hundarna, men det tyckte inte han var en bra idè, utan gick istället iväg för att leka i snöhögen.  Jag och grannen fortsatte prata om hundar och väder – och ett möte som kunnat sluta negativt, slutade i positiv känsla.
Grannsämja är så viktigt.


Annars är det innejobbardag idag: förbereda svenskan som börjar på Rymdcampus nästa vecka och sedan starta introkursen på Hermods. Om det kommer funka bra med Hermods, kommer jag kunna jobba hemma hela våren och det är helt nytt: Att jobba hemifrån!
Enormt fritt: jobba när jag vill och jobba var jag vill och också jobba hur mycket jag vill.

En annorlunda jobbvår, alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *