Utedjur


Min nuvarande hönsflock är speciell på så sätt, att de går ut även på vintern. Vet inte om det beror på att tuppen är av Bjurholmsras och att den kommer från Västerbotten, men de förra hönsen gick i alla inte gärna över tröskeln om de möttes av snö.


Trots att jag haft höns i 20 år, så kan jag fortfarande fascineras av deras fjärderdräkt. Den här hönan skulle beskrivas som ”grå”, även om hon varierar från olika gråa nyanser till guldgult.


Mina gotlandskaniner är också utedjur, eftersom de inte har något val. Fast jag tror de trivs mycket bättre utomhus med skiftande väder, alla dofter som de möter och säkert också nattliga besök av räv och vilda harar – i stället för att vistas inomhus i värme.


Många gånger får jag höra att det verkar så ”mysigt” med hönsen och kaninerna, men det finns också mycket jobb med dem. Som idag, efter höhämtet igår: bilen var nerskräpat och alla som städat en bil vet att det är inte det lättaste – men nu är bilen fin igen.

Nu har jag ”egentid” och skall tillbringa den på gymmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *