Jobb

Idag har jag fått två nya jobb. Jag är egentligen pensionär och borde kanske ha slutat jobba, men jag vill fortsätta undervisa och träffa elever i liten skala.
Första jobbet är som webblärare för Hermods BF kurser, vilket är helt nytt för mig. Inte kurserna, för de känner jag igen efter drygt 30 år på gymnasiet här i stan, men undervisningssättet är nytt. Här sitter eleverna runt om i landet och jobbar igenom kurserna helt i egen takt. Varje kurs har uppgifter som de mailar in till mig, så jag kan sitta var som helst och rätta uppgifterna.
Jag tror den här formen av utbildning kommer bli mer vanlig, då många vill utbilda/vidareutbilda sig på den tid som passar den enskilda bäst. Det finns också många lärare på Hermods som jobbar som webblärare, för att kanske kunna resa och ha med jobbet. Nu reser inte jag så mycket, men jag kan vara ute i naturen när jag vill och sedan sitta och jobba på övrig tid.

Det andra jobbet är två veckors vikariat på Förberedelseklass här i stan. Jag har ju haft mycket kontakt med ensamkommande barn och unga, så gruppen känner jag mig trygg med, men ämnena blir en utmaning: matte och SO.
Sedan fortsätter förstås undervisningen på Rymdcampus, där jag skall försöka lära dem svenska.

Ser alltså fram emot en rolig jobbvår och nu ikväll ser jag fram emot att gå ut och äta med Omar och Khairuddin. Det är inte självklart att fortsätta ha kontakt med sina ensamkommande efter att de fyllt 18 år, men jag är så glad att de vill träffa mig. När man är God man, är det så mycket praktiska och ofta jobbiga delar i kontakten, men efter 18 så blir umgänget nästan som mellan två vänner. Jag tillhör inte dem som pratar om att vara ”kompis” med barn och unga, för ålderskillnaden gör att vi befinner oss i olika sammanhang och har olika mycket livserfarenhet med oss.
Men; trots det, så ger umgänge mig så mycket – och jag tror killarna skulle säga samma…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *