En matta


Khairuddin är här denna vecka, till både min och hundarnas stora glädje. Han tar han om rastningen av Love och Sampo – och den rastningen ser inte alls ut som min. Han kastar pinnar åt dem i skogen som de får pulsa efter; vilket jag aldrig gör. Hans rastning tar ca 30 min, medan jag kan gå nästan 1 timme – och ändå är de så trötta efter 30 minuters rastningen! De går direkt och lägger sig när de kommer in och verkar inte ha behov av någon ytterligare stimulans.
Så Khairuddin är alltså populär hos dem och kanske därför Love lagt hans innesockor snyggt bredvid sig, så han säkert hittar dem när han kommer ikväll.


Titta hur vackert röd min matta är; nu när den borstats i snön!
När jag köpte den för ca 10 år sedan, pratade jag med den iranske försäljaren och sade ungefär så här:
”Jag vet inte om man kan bli kär i en MATTA; men jag är det iaf i den här mattan!
Den är så stor så den täcker en stor del av golvet, den är tätvävd och ligger därför bra på golvet – och alltså vackert röd när den är fräsch.
Men som sagt; så här vackert röd är den inte i vanliga fall. På den har ju otaliga håriga hundar och katter legat och trots att den dammsugs så ofta, blir den aldrig så här fint röd – om den inte får ligga ute på gården och borstas ren med snö.
Jag orkar inte ta ut den, men idag kom den alltså ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *