Frukost på Utsikten

En stor fördel med att inte jobba varje dag, är att frukosten kan få ta tid. Varje morgon fyller jag på rådjurens tråg och i morse kom två av dem fram för att äta. Den högra har sett dålig ut i pälsen, men nu börjar hon se lika fin ut som de andra.


Min egen frukost bestod av våfflor, som inte tillhör vanligheten. Kanske det också är ett tecken på att jag nu är mer fri när jag är pensionär och bara jobbar lite grann..?
Det är många yngre personer som jobbar för att sluta jobba – och bli fria, så normen för heltidsjobb kanske håller på att förändras. Stora utmaningen blir då att kombinera mindre pengar, med mer tid och det är inte helt lätt. Om man är van med att ha gott om pengar (men lite fri tid) och alltså kunna göra i princip allt, eller köpa allt – och nu plötsligt ha mindre pengar att röra sig med, så är det inte så lätt.
Man måste välja väg, för det är helt omöjligt att kombinera heltidsjobb med ett liv med mycket fri tid.
Har själv jobbat heltid och haft en fullbokad fritid, men så mycket fri tid fanns inte då.

När man fyller 65, så kommer man automatiskt in i en period där heltidsjobbet börjar fasas ut och det hjälper oss som jobbat mycket, att upptäcka den fria tiden. Den resan är inte helt lätt att göra, men själv uppskattar jag mer och mer den FRIA tiden.
Som idag: förhoppningsvis skall fårskinnet bli färdigskrapat och klockan fyra skall jag på eritreansk middag till Luula – och allt det tack vare att jag har mycket FRI tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *