Gymmet

Gymmet jag besökt sedan september. I början orkade jag knappt 5 kg och ca 6 reps x 3. Nu är jag uppe i 15 kg och 12 x 3. ”Bra jobbat”; tyckte en fd elev som jag träffade…

Nu när jag är hemma hela veckorna kan jag gå på gymmet två dagar i veckan: måndagar och fredagar. Förutom rent fysiskt, så mår jag så mycket bättre – rent känslomässigt – efter ett träningspass och det kändes speciellt idag.
Jag hade haft min första svenska lektion med forskarna/doktoranderna och efter lektionen stannade några elever kvar, för att tala om att det var alldeles för svårt! Gruppen består av 15 stycken vuxna från olika länder med olika mycket svenskkunskaper med sig. Alltså inte helt lätt att hitta rätt nivå och just detta är den stora lärarutmaningen: att hitta rätt nivå.

Jag är van att undervisa tonåringar, så allt annat är ny utmaning för mig. Förra året på Berga fick eleverna utvärdera mig och en elev skrev:
”Du förklarar så mycket, fast vi redan har förstått. Ibland tror vi att du tror att vi är 6 år!”
Eleverna var 12 år och tyckte därför inte om att jämföras med sexåringar, så jag höjde nivån efter det och slutade med allt för omständliga förklaringar.

Den här nya gruppen tyckte tvärtom att nivån var för hög. Jag pratade mycket svenska och det var just det som var för svårt för dem.
Vi pratade om hur jag skall förändra upplägget till kommande lektion och trots att vi skildes i gott samförstånd, så lämnade det ändå en liten negativ känsla hos mig…
”Tänk om det här var för svårt för mig..?!”
Jag hade redan tidigare planerat in gympasset efter svenskkursen och det var så skönt att få jobba fysiskt efter de omtumlande känslorna! Det var som att få jobba ut allt, så när jag kom hem låg fokus på hur jag skall förändra upplägget, i stället för känslan av misslyckande.

Suddig bild, men visar bra momentet

Hundarnas träningspass den här veckan innehåller Grundfärdigheten Target. Min tanke är att tänka kreativt kring varje GF (Grundfärdighet); alltså att fundera på hur varje grundfärdighet kan utvecklas. Här visar Sampo targetstick och de har tidigare bara tränat det när jag hållit i stickan. Nu blev det en utmaning för dem, då den låg i mjölkkon och det tog en bra stund innan de förstod vad som krävdes.
Kul och kravlös träning; när det är som bäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *