Testa Träningsbok


Efter skidåkningen har jag suttit i soffan och jobbat med Träningsboken. Jag förstår nu varför jag trivs som lärare: det jobbet är också mycket av att planera – för att sedan gå ut och utföra.

Nu jobbar jag med Grundfärdigheterna, som mina elever gör: Ta kapitel för kapitel och gå sedan vidare. Det är märkligt att jag i Hundträningen har svårt att släppa det vi tränat; alltså jag är inte riktigt säker på att hundarna verkligen behärskar det jag bockat av.
I klassen gör jag inte alls så, utan där skriver jag direkt Rätt när ett moment är utfört (riktigt) och litar sedan på att den finns där. Det är ju inte heller så att den försvinner, utan förhoppningsvis återkommer den senare i mer utvecklade moment.

Egentligen är det inte stor skillnad mellan hundträning och att undervisa elever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *