Träningsrutiner

Under helgen hamnade jag i så intressant samtal om rutiner: Hjälper rutinerna oss att må bra, eller hämmar de oss i vår kreativitet?
Det flesta av oss var nog överens om att vi mår bra av rutiner, eftersom de får oss att faktiskt hinna med allt det vi vill göra.
Jag är så glad att jag nu har fått rutin i hundarnas träning, vilket betyder att de får ett kort träningspass i samband med morgonpromenaden. Om jag inte har planerat in deras träning, får jag dåligt samvete eftersom jag vet att både Sampo och Love gillar att få utmaningar.
IMG_6272Våra träningsrutiner på morgonen ser ut så här:
1. Fotgående med den ena, medan den andra då får göra vad han vill. Jag tänkte att de då skulle nosa eller gå omkring, men den som är i vänteläge gör inte särskilt mycket förutom att vänta på sin tur. Varje hund får 3 pass.
2. Inkallning med stadga. Båda lämnas sittande på byvägen…

IMG_6300…och så kallas de in i turordning. Inte helt lätt att sitta kvar och vänta på sin tur, så det är mycket bra träning för dem. Efter morgonpromenaden skall de ju vara ensam under tiden jag är på jobbet, så då är det bra att även hjärnan är trött.

IMG_6309Innan jobbet, fick jag besök av Tallbitshannen som mumsade på solrosfröna som droppat på marken.

IMG_6337Till rutinerna hör att kunna brodera ett kort pass varje dag, eftersom skapandet betyder så mycket för mig. Ikväll påbörjade jag nästa Stjärnkudde, som nu skall ha ett marint färgtema.

Så helt rätt: rutiner behövs för att hinna med det man vill göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s