Hemmaträning

IMG_6188Tisdag är vår lydnadsdag och först hade jag tänkt åka iväg till Bruksis för att träna; men energin räckte inte riktigt för det. Eller egentligen var det nog så att jag funderade på om det skulle löna sig att åka iväg och då med tanke på om det skulle ge så mycket mer, jämfört med att träna i köket.
Så vi stannade kvar i köket och tränade bl.a. Stå – Stanna kvar.

IMG_6206Signalen ”Stå” och Sampo skall stanna direkt med tassarna helt stilla…

IMG_6210…även när jag försvinner utom synhåll, men huvudet måste man förstås få röra på.

IMG_6216Klicket kommer när jag är vid hans sida och sedan serveras korvbiten.

IMG_6237Vårt främsta syfte med träningen är aktivering, men det betyder inte att det är hur-som-helst-träning. Jag tror absolut att även en hund gillar utmaningar i form av att momenten blir svårare och också av att den får helt nya moment att klura på. Det här innebär att träningen måste planeras, så du som ansvarig/tränare ser den röda tråden i träningen.
Det är precis som för mina elever i åk 5: jag måste ha planerat ämnet svenska så att vi går från det enkla till det mer komplicerade. Då blir undervisningen rolig och eleverna har fokus på lärandet – och inte på vad bänkgrannen gör.

Imorgon är jag ledig, så jag hoppas kunna ta mig ut på skidor. Det har varit så kallt flera dagar, så hundarnas utevistelse har varit begränsad. De får naturligtvis vara med mig på gården när jag sysslar med kaninerna, veden och snöskottningen – men de vill komma ut från gården. Då först har vi varit ”ute”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s