Handens arbete

Varje gång jag besöker min syster, har jag med mig massor av idéer på hur man kan inreda sitt hem  – och det genom att återanvända det man har i gömmorna och använda sina händer. Hon är också sjukgymnast och pratar varmt om hur viktigt det är med kombinationen ”fingrarnas arbete och lilla hjärnan”.
Enkelt uttryckt: Handarbeta, så mår du bra.

IMG_6155Hemma hos henne ligger härliga filtar på sofforna, så när jag kom hem letade jag  förstås i mina förråd på något som skulle kunna bli en värmande filt. Det är nämligen en speciell känsla att ligga på en soffa som har en yllefilt, förutom att det är så snyggt.
I mina gömmor hittade jag rester av grå militärfilt som jag använt till mina kuddar, så den togs in och draperades på prov på soffan – och det blev så bra.
Hos mig har filtarna dessutom en till funktion: överdrag som skydd mot hundhår.

IMG_6150Filten behöver egentligen inte fållas, men det blir snyggt med langettsöm i stjärnans färger, runt hela filten.

IMG_6158Det här är alltså mitt nya handarbete och det kommer ta tid att runda hela denna filt, men eftersom det här är en fri tids syssla, så kan det få pausa om jag hittar på något annat.

Ibland funderar jag på vad människor som inte handarbetar gör? Ett vet jag i alla fall: Jag måste ha något arbete på gång, för att må riktigt fullgott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s