Hembyn

IMG_6044 (1)Igår for jag, Mostafa, Najib och hundarna till hembyn och det är en speciell känsla att komma till den plats man är född och uppvuxen i. När jag var barn där, var alla gårdar bebodda och vi var flera barn som åkte skolbuss till skolan som låg drygt två mil ifrån. Vår familj flyttade därifrån i början av sextiotalet, men vi syskon har tillbringat många somrar där tillsammans med respektives familjer.

IMG_6041 (1)Vår pappa byggde alla tre hus själv, men innan det kunde påbörjas, skulle det röjas, för här var bara skog på den tiden.
Nu äger ett syskonbarn gården och det känns så bra att gå förbi stället och tänka att det är kvar i familjen.

IMG_6033En syster har flyttat tillbaka till hembyn och det var henne vi besökte. Så bra att det finns folk som väljer att bo på landet, även om jag tror att det finns många som skulle vilja bo så här, men som kanske inte vågar bryta mot gängse modellen: bo i stan.

IMG_6027 (1)Min systers närmsta granne är Alf som, tillsammans med sin matte, flyttat tillbaka till byn från stan. Alf och mina hundar har träffats förut, men de har inga varmare känslor för varandra: Love spänner sig en bit ifrån, medan Sampo och Alf hälsar på varandra. Nu var alla tre okopplade och kunde sköta kontakten med självkänslan i behåll.

IMG_6045 (3)Det var en fantastiskt vacker dag idag, men kall – så promenaden längs byvägen blev inte särskilt lång.

IMG_6079Killarnas arbetsuppgift var att skotta snö från taken, men när vi skulle ut, visade det sig att deras klädsel inte var anpassad för det. Syster, som är en problemlösare, letade bland extra kläder och strax hade de både hängslen och Lovikkavantar.

IMG_6095Najib tar första spadtaget…

IMG_6108 (1)…för att kunna nå taknocken och börja skotta ner snön. Självklart var killarna säkrade med lina.

IMG_6124 (3)Hundarna tyckte nog det var lite kallt att bara vara stilla och se på, men valde ändå att vara ute med oss. De kunde alltså välja att vara inomhus i värmen.

IMG_6133 (3)När taket var skottat, var det skönt att sitta vid kaminen innan vi packade ihop oss och for hem.
Även om besöket var kort, så gav det precis det en bra resa skall ge: avkoppling och ny energi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s