Ljust ute

Nu går det snabbt med ljusets återkomst. I morse var första gången jag kunde ta morgonpromenaden utan pannlampa och när jag kom hem vid två, var det fortfarande så ljust så jag kunde hälsa på hos kaninerna. Utekaninerna Liisa och Kaisa är lite åsidosatta under vintern, eftersom det både är mörkt och kallt, så besöken blir korta hos dem.

IMG_5995I helgen fick jag en massa morötter som inte bedömdes vara nog fina för att serveras för folk, så nu får kaninerna ett par stycken var per dag.

IMG_6000Så här ser granen ut som jag tog in till dem för några dagar = inte mycket kvar. Till helgen åker jag, Mostafa och Najib + dogsen till syster i hembyn och hoppas kunna pulsa ut i djupsnön för att få med oss några aspar, som är deras favoritvirke.
Kolla hur ordentliga kaniner är: toan ligger prydligt vid ytterkanten. Bara djur har utrymme nog så väljer de att inte uträtta sina behov i området de vistas i.

Torsdag är hundträningsdag och då Nose-Work. Som jag sagt tidigare: Nose-Work är en utmärkt aktivitet inomhus, så vi kommer nog ha den träningen just med aktivering som syfte. Idag tränade vi med magnetbehållaren för första gången och i ett kök finns flera kluriga ställen att fästa behållaren på. Hundarna gillar den här träningen och även om de bara fick tre pass var, så var det en riktigt bra aktivering.

IMG_6010Katter har en fenomenal förmåga att mysa. De söker upp de varmaste ställena inomhus och ligger gärna tätt ihop med en varm kompis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s