Snörik vinter

I södra Sverige rör sig rådjuren på snöfria fält och här ser det ut så här.

IMG_5918De två rådjur som kommer till matningen i år, har en av sina legor bakom gamla fårhuset, så de har inte så lång väg att gå. Imorse väntade de där nere på att jag skulle fylla på deras tråg och när jag gjort det, kallade jag på dem:
”Nu kan ni komma…”

IMG_5944”Vad har han i pannan.?!” – tänkte jag när bocken närmade sig huset. Först tänkte jag att han kanske snott in sig i ståltråd…

IMG_5948…men det visade sig att en liten kvist fastnat mellan hans växande horn. Fantastiskt att nu har hans horn börjat växa upp igen, efter att han tappat dem bara för någon vecka sedan.

IMG_5957Båda två ser välmående ut trots en kall och snörik vinter; mycket tack vare mig och andra som matar dem.
Att mata rådjur är inte helt accepterat här uppe, då många menar att de sprider fästingar. Rådjur sprider fästingar, men fästingar överlever inte våra torra, kalla vintrar. I början gick jag in i diskussionerna kring matning och fästingar, men nu lämnar jag det och återvänder i stället till att njuta av rådjurens besök.

Nu skall vi ta oss ut i kylan; – 25 och efter det skall vi köra ett Doftprov på gården. Blogginlägg kommer, för har funderat på detta att göra prov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s