Veckobok

Mina elever skrev Veckobok idag, där de fritt skulle berätta om sin vecka. De flesta av dem beskrev utförligt sin vecka på skolan, hemma och på fritiden; så då tänkte jag göra samma med min vecka. Alltså beskriva hur en vecka kan se ut.

IMG_5568
Mitt fågelbord är placerat helt nära köksfönstret och det finns förstås en tanke bakom det: att jag skall kunna glädjas över fåglarna som besöker gården. Varje gång jag ser exempelvis en domherrehanne, förundras jag över att fåglar är så färggranna och så perfekt färgkombinerade. Se här hur fint olika gråsvarta nyanser blandas med rött och vitt, något som är mycket svårare för oss människor.
En annan sak man kan fundera på är varför de flesta fåglar är så brokiga, jämfört med en ”enfärgad” hund? Även en kritvit svan är färggrann med sin gula näbb och svarta ben, jämfört med en helsvart labrador.
Allt det här kan jag fundera på under veckan, när jag står och tittar ut mot fågelbordet.

IMG_5576
En stor del av min fritid går till att rasta hundarna. När vi kommit ut från gården möts vi av en fantastisk utsikt som sträcker sig längs med Torneälven och där himlen har hela utrymmet. Tyvärr ser vi även missprydande kalhyggen långt borta, men höjer vi blicken över de kala fläckarna, så ser vi himlen.
Med ”vi”, menar jag ”jag”, då hundarnas intresse är mycket mer jordnära: alla dofter som byns hundar lämnat efter sig.

IMG_5596
Mina elever åt mycket ”spagetti och köttfärssås”, medan jag äter lite annan mat; typ lättsockrad svartvinbärssoppa med vispgrädde och till det hårdmackor med inlagd sill. Garanterat inte något de skulle välja till fredagsmiddagen.

IMG_5587
Några elever beskrev hur de plockat undan julen och det har jag också gjort, förutom amaryllisen som blommar så fint. Lite svajig är den så här i januari, så den behöver stöd av skrivbordslampan.

IMG_5598
Mycket av elevernas tid går åt till att göra ”ingenting” och det tycker jag låter bra, men riktigt passiva var de inte för dataspel kunde innefattas i detta ”ingenting.  Jag gör också mycket ”ingenting”, typ som just nu: tittar in i elden samtidigt som jag bloggar.
Till helgen skulle flera elever fara iväg och träna/tävla – och det skall vi också. Vi skall inte tävla, men däremot träna.

Eleverna skulle avsluta sin veckobok med en sammanfattning och min ser ut så här:
Väldigt roligt att komma till skolan igen, även om det var segt första dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s