Nu är glada julen slut…

IMG_5118Idag är sista vardagen på jullovet, så vi gjorde det vi gör det flesta vardagar…
…tog vår promenad.

IMG_5134Hundarna går lösa i skogen, men när vi närmar oss byvägen vill jag gärna ha dem nära mig. Även om mina hundar är hyggliga mot andra hundar, så är det många grannar som inte gillar två glada hundar som dyker på dem; så då gäller det att ha dem nära mig igen.
Visselsignal – och direkt vänder de…

IMG_5141…för att sätta sig och vänta på sin Frolic.

IMG_5160Kaninerna trivs i sin nyskottade gård och som vanligt skuttade Liisa direkt fram när jag kom in. För det fick hon en morotsbit, men Kaisa kom inte fram utan stannade bakom höhäcken.
De har båda fantastiskt fin päls; blank och tät – så utelivet är nog det enda riktiga för kaniner. I alla fall är detta Liisas tredje säsong som utekanin och hon mår utmärkt bra.

IMG_5170Bor man i en f.d. sommarstuga, gäller det att skotta snö mot ytterväggarna. Det värmer väldigt bra kalla golv, så det här är en syssla som följer med hela snösäsongen.
Isa följer det hela sittande på fönsterbrädan och fick hon välja, skulle hon vilja tillbringa mesta tiden inomhus. Alltså även toabesök, men det godkänns inte då man har hela naturen omkring sig.

IMG_5182Idag har julen plockats ut och våren har tagits in. Eller kanske inte ännu ”våren…”, men vårterminen börjar på måndag och det ser jag fram emot.
Köket är hos de flesta, den plats vi sitter mest vid, så då gäller det att välja föremål med eftertanke. Blank metall som mässing och silver, är bra att ha omkring sig – liksom något i turkos.

IMG_5178Hönsen får behålla sin adventsstake ännu hela januari, för än hittar inte solen in till dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s