Sydag

IMG_5056 (1)Idag var det innedag med syjobb. Att skapa med olika textilier och garner, är viktigt för mig eftersom det ger möjlighet till kreativitet. Alltså att få hitta på något utan så mycket regler och bestämmelser.
Och precis som vid hundträning, gäller det att ”tillrättalägga miljön”; dvs se till att närmiljön underlättar och inspirerar till skapande.
Så här ser min arbetsplats ut, som används till mycket mer än bara textilt skapande. Imorgon är det exempelvis dags för förberedelse av mina elevers svensklektioner, så då ligger böcker, papper och pennor på bordet.
Men idag såg det ut så här. I hyllorna ligger garner och tyger i olika kartonger och korgar, för att det skall vara lättillgängligt. Om materialet ligger i ett kallt förråd, så hinner man tänka om flera gånger innan man ens är vid ytterdörren. Dessutom tycker jag det är viktigt att allt material är snyggt förpackat, för då kan det ligga framme även i ett s.k. vardagsrum.

IMG_5058Jag behövde nya pannlappar och i en av korgarna låg tyg av favoritmönstret; så det resulterade i denna skapelse.
Tyget och mellanlägget frotté, är allt återbruk – och det känns speciellt bra. Jag tror vi skall ta tillvara på det vi redan har och inte direkt fara iväg att köpa nytt.

IMG_5051Den broderade kudden blev också klar idag och den är jättefin; om jag får säga det själv. Att brodera en sådan här kudde, är inte gjort på en dag, så den kostar en del, men känns så bra att både ta betalt (850 kr) och att skicka vidare den till kund.

Nu skall jag sy nästa pannlapp, för att sedan röja upp på bordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s