Morgon med djuren

Ledig dag och då får djurens skötsel ta lite längre tid.IMG_4570I år samsas 8 hönor + 1 tupp inomhus och det går bra. Det är fascinerande att de, från att ha gått fritt utomhus, nu kan samsas på ett par kvadratmeter. Tuppen Svarte Petter tror jag har stor betydelse då det gäller att skapa ordning och reda i flocken, iaf har han han full koll på mig: så fort jag kommer in meddelar han damerna ljudligt att jag är där. Lite överdrivet tycker jag, då det alltid är samma jag som kommer in och att dessutom borde hönorna har uppmärksammat att jag är där.

IMG_4574Morgonens skörd av ägg.

IMG_4606Efter hönorna är det dags för Liisa och Kaisa och imorse fick dom morötter som började bli lite vissna. Kaisa tyckte moroten var helt okey.

IMG_4610Kaniner är runda och trinda på vintern och havregivan de får varje dag, har nog stor betydelse då det gäller deras vikt.

IMG_4654Min stilige bock mumsar på sin havreblandning.

IMG_4664Så enormt fint huvud.

IMG_4660Här är deras legor under natten; dvs där de vilar. Bilden visar inte hela tomten, men deras nattplatser ligger helt nära huset. Roligt att de väljer pensionat Utsikten som logiplats.
”Betalar de nåt för det..?”
– ”Nja, med upplevelsen mest. Alltså att jag njuter av dem.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s