Mörkerskidåkning

IMG_4536Efter en hel dag inomhus med så mycket liv och rörelse, är det skönt att fara ut i skogen med hundarna. Här ute är det mörkt och för det mesta helt tyst. Jag gillar att åka i tystnad (utan något i hörlurarna), förutom sällskapet av mina egna tankar; som just nu är så positiva: *  Tänk att vi klarade krocken med timmerbilen, * Tänk att jag har så trevligt jobb  och * Tänk att jag har så många vänner.
Och förstås: * Tänk att jag har mina hundar; utan dem hade jag garanterat slängt mig på soffan efter middagen och bara slappat.

IMG_4540Våra skidturer går i sakta mak och jag stannar ofta upp för att se mig omkring. Oftast förstås spår efter djur, men i mörker är det också kul att spana efter roliga snöfigurer, som den här. Vi har läst Pettson och Findus jul med eleverna och den här sagofåglen är som klippt och skuren ur boken. Sven Nordqvists böcker innehåller massor av roliga, finurliga figurer som ger böckerna ett extra värde.

IMG_4555Och efter drygt en timme var vi hemma med rimfrost i skägget. Det är 12 minusgrader, så liter biter det i kinderna.
Nu får dogsen stanna hemma, då hyrbilen inte tar hundar och jag åker för att hälsa på mina killar på Tallplan…
…och imorgon är jag ledig. Det blir skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s