Att jobba som pensionär

IMG_4530Imorse då klockan ringde sex, tänkte jag en kort stund:
”Varför jobbar jag? Jag är ju pensionär och borde ligga kvar i sängen.?!”
Sedan kom nästa tanke som sade att troligtvis var de flesta människor lika trötta och ovilliga som jag – och att nu är det inte många veckor kvar till jullovet.
Så varför jobbar jag då..?
Först och främst för att det ger pengar. När man skall räkna ut sin pension, kan man hoppa över alla olika prognoser och istället tänka: Du får hälften av din nettolön.
Det blir förstås en enorm skillnad och vill man leva som man gjort tidigare, måste man få in pengar någon annan stans ifrån.
Det andra skälet till att jag fortsätter jobba, är att det är så kul. Jag jobbade i sommar inom hemtjänsten och även om det var berikande, så blev jag aldrig riktigt trygg i den yrkesrollen och skälet var att jag inte har någon vårdutbildning. Det var däremot väldigt roligt att träffa alla gamlingar och att ha arbetskompisar.
Nu är jag i en åk 5 både som resurs och undervisar just nu i svenska – och det är undervisningen som är så kul. När jag slutade på gymnasiet (efter stress sjukskrivning) tänkte jag att jag kommer aldrig att undervisa nå mer – och nu står jag åter framför en grupp elever.
Det är så stimulerande att ha en helt ny åldersgrupp framför mig och ett nytt ämne. Egentligen är jag varken mellanstadielärare eller svensklärare, men under min lärarutbildning sade en av våra lärare: ”Kom ihåg; ni är alla svensklärare!” Dessutom gillar jag svenska och tillhör dem som tycker ett korrekt språk är viktigt för att göra sig förstådd och bli bemött med respekt.
Att undervisa 11 -åringar är förstås lite annorlunda än gymnasieelever och lite farhågor hade jag inför mellanstadiet. Grundskolan beskrivs ju oftast som lite av ”Hela havet stormar”, men den här klassen är det då inga stormar kring. De är lugna och intresserade.
Förutom eleverna är det så roligt att jobba med klassläraren och de andra lärarna på skolan, så jag känner mig oftast på gott humör när jag kommer hem.

Så; till de pensionärer som tycker att inkomsten är för liten, eller tiden går så långsamt, skulle jag vilja säga: ”Sök jobb.” Det finns många olika jobb man kan ha och jag har alltid bemötts positivt då jag direkt sagt att jag vill bara jobba halvtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s