Behöver vi bilen?

IMG_4521Nu när bilen är på verkstad och hyrbilen kommer först på måndag, har jag funderat en hel del på om jag verkligen behöver en bil, eller vad vi egentligen har våra bilar till..?
De här funderingarna är snarlika tankarna om att leva lokalt, alltså att försöka göra allt nära, så jag inte behöver ta bilen för att uppleva något. Tänker man efter är det mycket märkligt att vi ”går på stan”, för att uppleva något. Märkligt på så sätt att upplevelsen är kopplad till att köpa saker eller fika.
Samma med hur vi är aktiva med våra hundar; är det självklart att träning är kopplat till att vi måste åka iväg till en klubb? Har vi tappat förmågan att själv hitta på något med våra hundar; eller kanske mer: litar vi inte mer på att kunna göra roliga och utvecklande aktiviteter med våra hundar, utan att någon annan talar om vad vi skall göra?
Både att ”gå på stan” och att träna hund i en klubb, är kopplat till att någon tjänar pengar på det, eller i alla fall att jag måste betala för det.

Därför är de bilfria dagarna bra träning i att leva lokalt, men jag kommer behålla bilen. Jag vill fortsätta jobba några dagar i veckan och jag vill också kunna åka iväg till Bibblo, eller för att träffa folk. Jag kommer också någon gång unna mig inomhusträning med hundarna och då behöver jag förstås en bil.

Så idag for vi iväg på skidtur, direkt från gården…

IMG_4518…och upplevelsen var helt gratis.
Fantastiskt vacker himmel, men någon sol såg vi inte. Den är nu synlig ca 2 timmar, för att helt försvinna om en vecka. Fast den försvinner ju inte; tack och lov, utan vi ser den inte.

IMG_4517Ganska kyligt var det, så fruktstunden blev kortvarig, men det det gav ändå ett plusvärde till skidturen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s