Skidåkningspremiär

IMG_4141.jpgEtt svagt solljus visade sig när vi for ut på skidor och snart försvinner den helt. Det har kommit enormt mycket snö, så enda sättet att ta sig ut i skogen, är med skidor och att dessutom någon vänlig skoteråkare kört upp spår.
Jag har som mål att åka skidor häromkring, utan att behöva ta bilen till skidspåren. Alltså att leva lokalt. Det spar pengar, vilket gör att jag inte behöver jobba så mycket och dessutom spar det tid från bilresan. Är det inte underligt att vi tar bilen, eller flyget, till platser för att uppleva något som finns alldeles nära oss..? Även om vi skulle åka samma spår flera gånger i veckan, så är ändå varje tillfälle unikt: nya djurspår, nya ljud och träden ser olika ut beroende på hur mycket snö som fallit.
Men; det är klart; om alla skulle stanna hemmavid för att åka skidor, skulle inte resebyråer och flygbolag tjäna pengar. Den som däremot skulle vinna på det, är miljön.

IMG_4167.jpgHundar är riktiga hälsofaktorer. Skulle jag inte ha hundarna, skulle jag inte ta mig ut varje dag, så Tack till Sampo och Love.

IMG_4178.jpg
Här ser man hur mycket snö det kommit, men det bekommer inte Love. Dagens skidtur blev kort, men vi hoppas någon kör upp längre spår, så vi kan åka ut igen på fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s