Så kom snön

IMG_4038.jpg

När klockan ringde sex, var marken täckt av snö. Så här från köksfönstret med den stilige rådjursbocken utanför, kan det tyckas väldigt fint och vackert – men snön är till ett så stort hinder om man som jag gillar att långa promenader med hundarna. Då menar jag att kunna gå ut med dem, rakt ut i skogen eller på myren. Inte på gångstigar.

IMG_4042.jpgSå här ser det nämligen ut när vi nu skall promenera, så nu väntar jag på mer snö så vi kan åka skidor i stället för att pulsa i djupsnön. Då kan vi fortfarande ta oss ut, nästan lika fritt som när vi promenerar.

IMG_4052.jpgSnön är inte bara till ett hinder i vårt liv på Utsikten, utan hjälper faktiskt även till att isolera ett gammalt hus. Det är enorm skillnad när man skottar snö mot väggen och förutom värmen som ökar inomhus, så ökar också flåset hos den som skottar.
Billig träning i friska luften och så fin avkoppling efter en dag inomhus.
Love gör som vanligt sällskap med mig, vilket jag uppskattar även om man får hålla lite koll på honom.

IMG_4060.jpg

Nu när jag jobbar, så måste de flesta utomhussysslorna göras i pannlampans sken; som att skotta, bära in ved och fylla rådjurens tråg. Just det måste göras sist, för annars mumsar Love i sig all kraftfoder medan jag är upptagen med annat.  Han är nu så skicklig på att plocka ut just kraftfodret och lämna helhavret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s